3 tips om de conversie op je website te verhogen

Tip 1: Uiterlijk van de website

Allereerst is het uiterlijk van uw website heel belangrijk als conversie verhogen uw voornaamste doel is. Het uiterlijk van uw website is tenslotte het eerste wat de potentiële klant van uw product, dienst of informatie ziet. Het is dan ook een van de belangrijkste zaken om op orde te krijgen. Als het uiterlijk niet op orde is klikken veel mensen weg en zullen ze überhaupt niet verder lezen. De grootste tip is om een kleurenschema te kiezen. Ik adviseer u om een kleurenschema van maximaal 4 kleuren te kiezen. Zo voorkomt u een te druk of te saai uiterlijk. Deze kunnen beide ervoor zorgen dat iemand niet verder leest en zijn dus heel belangrijk.

 

Tip 2: Contacteer een expert

De volgende tip is om niet te bijdehand te zijn een een expert te benaderen. U kunt deze gemakkelijk vinden via het internet. Een voorbeeld is dan: SYSplatform. Deze expert kan u verder helpen met het vormgeven van uw website en kan u extra tips en ideeën geven.

Experts beschikken over extra informatie die misschien wel het verschil kunnen maken tussen een goedlopende website of een grote mislukking. Ik adviseer u wel op goed te zoeken naar een geschikte expert, die goed begrijpt wat voor een soort website u voor ogen ziet. Ook is een goede klik hebben met de expert fijn, omdat u veel moet communiceren.

 

Tip 3: Praktische zaken

Zoals eerder besproken is het uiterlijk van de website natuurlijk enorm belangrijk voor uw website. Hoewel het uiterlijk enorm belangrijk is voor het succes van uw website is het zeker niet zo dat uw de inhoud moet verwaarlozen. Opnieuw is het belangrijk om hier te kijken naar aantrekkelijkheid. De eerste tip is om niet te veel lange zinnen te gebruiken. Lange zinnen zijn namelijk heel saai. Verder zou ik veel kortere stukjes tekst implementeren. Lange stukken door moeten scrollen kan mensen ook ongemotiveerd maken. Dit is zeker het geval voor de mobiele gebruikers die een stuk kleiner scherm hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *