Hoe kun je een videowall inzetten als marketinginstrument?

Een videowall wordt steeds meer toegepast op verschillende locaties om te communiceren met bezoekers. Denk aan winkels, bij de entree van een bedrijf en musea. Een videowall bestaat vaak uit meerdere gecombineerde schermen, zoals 2×2 of 3×3, waarop een beeld of film te zien is. De aandacht van de klant wordt getrokken doordat het beeld vanaf grote afstand al goed te zien is. Een van de grotere leveranciers van een videowall is onder andere het bedrijf ZetaDisplay. Zij richten zich op schermcommunicatie.

Narrowcasting

Door middel van narrowcasting wordt er op een digitale manier gecommuniceerd met de doelgroep. Hierbij gaan zij in op een kleine en specifieke groep. Dit in tegenstelling tot broadcasting, hierbij wordt er een groot publiek bereikt. Aan de hand van narrowcasting kun je je boodschap heel specifiek afstemmen op de mensen die het scherm zien. Doordat een videowall op een vaste en vaak belangrijke plaats staat, weet je precies welke doelgroep het scherm te zien krijgt. Een van de grootste voordelen van een videowall is dat de schermen individueel als geheel te bedienen zijn. Op deze manier kun je je content goed inzetten en je gewenste boodschap overbrengen op je gewenste doelgroep. De videowall heeft een indrukwekkende uitstraling en brengt je boodschap duidelijk over bij de doelgroep.

Intern

Ook intern bieden videowalls een goede oplossing om medewerkers te informeren. Momenteel doen veel bedrijven dit met intranet. Hier plaatsen zij nieuwsberichten en stellen zij medewerkers op de hoogte van bepaalde zaken. De videowalls kunnen gebruikt worden om traffic richting het intranet aan te jagen. Ook kunnen zij gebruikt worden om de interne bedrijfsprocessen te tonen in de vorm van dashboarding. Hierdoor worden de communicatiestromen met elkaar verbonden en wordt de communicatie effectief toegepast. Doordat de boodschap telkens herhaald wordt is dit een krachtig middel om ervoor te zorgen dat de boodschap langer blijft hangen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *