3 tips voor het maken van een website

Wil jij een Website bouwen dan is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten. Met name de domeinnaam is een van de belangrijkste dingen bij het maken van een website je wilt natuurlijk het liefst dat de naam van je website overeenkomt met de domeinnaam. De vormgeving is ook een zeer belangrijk aspect om de website zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor je bezoekers. Hoe mooier de website des te langer de bezoekers blijven en hoe meer ze zullen uitgeven. Een ander zeer belangrijk aspect is de website host. De website host zorgt ervoor dat website snel blijft functioneren en dat de gegevens veilig blijven voor eventuele hackers.

De website en de server

Een website kan niet bestaan zonder de server. Het is belangrijk dat bij server hosting een veilige plek huurt om je data en gegevens op te slaan. Er zijn vele opties beschikbaar en vele hosts online te vinden. Het kan daarom nuttig zijn om te kijken naar vergelijkings websites waar je kunt zien welke host wat biedt tegen welke prijs. Een host laat jou een online ruimte huren tegen een vergoeding waar jij dan weer je data opslaat. De server staat 24/7 aan en staat in een datacenter ergens in Nederland of een andere plek op de wereld afhankelijk van welke host jij gekozen hebt.

 

Online veiligheid

Het internet is fantastische uitvinden waar men zo beetje als kan opzoeken en delen met andere gebruikers over de hele wereld. Helaas brengt dit ook criminelen met zich mee die proberen op illegale manieren jou geld tot zich te nemen. Vaak door middel van oplichting door bijvoorbeeld email of whatsapp berichten te versturen met verzoeken tot betaling. Het is dus belangrijk altijd goed in te schatten of deze berichten wel officieel zijn. Je computer is natuurlijk ook een waardevolle bron van informatie die je goed moet beschermen tegen hackers. Daarom is het slim om een goede anti virus software aan te schaffen. Deze scant en zal preventief optreden tegen gevaarlijke software.

 

Wat is webhosting?

Een web host maakt het mogelijk om voor jou website bezoekers je website ook daadwerkelijk te kunnen bezoeken. Zonder de webhost kun je website niet online staan. Alle gegevens die op je website staan zoals fotos, videos of andere vormen van tekst of multimedia moeten ergens opgeslagen staan. Er zijn verschillende soort hosting beschikbaar. Je kunt kiezen uit verschillende vormen van hosting. Shared webhosting, dit is letterlijk het delen van de host met andere websites. Dit is goedkoper en het onderhoud ligt nu bij de hosting provider. Ook is er VPS, VPS is de afkorting van Virtual Private Server. Een VPS is ideaal voor het hosten van je websites en applicaties. In tegenstelling tot shared hosting deel je de VPS met niemand anders. Hierdoor beschik je over de volledige controle en capaciteit van je eigen virtuele server.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *