Website voor je eigen bedrijf, thema of maatwerk

Je begint een eigen bedrijf of je hebt al een eigen bedrijf en hier moet een nieuwe website voor komen. Een website voor je onderneming mag tegenwoordig niet meer ontbreken. Het kan dienen als online visitekaartje of het kan je nieuwe klanten opleveren. Linksom of rechtsom, er moet een website komen. Het laten ontwikkelen van een nieuwe website kan echter best wat kosten met zich meebrengen en als startende ondernemer is het budget misschien beperkt. Hoe maak je dan de afweging of je moet kiezen voor maatwerk of een thema (een thema is goedkoper).

Thema of maatwerk?

WordPress is het meest gebruikte CMS ter wereld om websites mee te ontwikkelen. Je kunt daar kiezen uit duizenden thema’s en kosten besparen maar er zitten wel haken en ogen aan het kiezen van een WordPress thema. Zo heb je niet alle vrijheden dan wanneer je een maatwerk WordPress website laat ontwikkelen. Daarnaast zitten misschien niet de functionaliteiten erin die je bij een maatwerk WordPress website wel kunt implementeren. Om toch een goede keuze te maken kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Wil ik mijn website gebruiken voor het werven van nieuwe klanten?
  • Wil ik als bedrijf exclusiviteit uitstralen?
  • Heb ik specifieke wensen betreft functionaliteiten?

Is het antwoord op bovenstaande vragen “Nee” dan is een maatwerk WordPress website niet nodig en kun je met een thema prima uit de voeten. Is het antwoord op één van deze vragen “Ja”, dan adviseren wij dat je een maatwerk WordPress website laat ontwikkelen.

Er wordt een uniek design voor je gemaakt waar je exclusiviteit mee kunt uitstralen en helemaal is naar je eigen wensen. Daarnaast kan het Internetbureau dat de website gaat ontwikkelen ook meedenken met extra functionaliteiten die voor extra conversie en dus meer klanten zullen zorgen.

Conclusie

Denk goed na voordat je zomaar een thema kiest voor je nieuwe bedrijfswebsite. Je zal er in het begin misschien kosten mee besparen maar op lange termijn zal dit tegen je keren en maak je misschien nog meer kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *