Het nut van een tekstschrijver

Als ondernemer heb je hoogstwaarschijnlijk een website, blog of webshop en is het best tijdrovend om deze actueel te houden. Dan is het inhuren van een teskstschrijver de oplossing. Zij ondersteunen je met het schrijven van blogs, informatieve of promotionele teksten en productomschrijvingen. De ondernemer achter de website heeft vaak veel kennis omtrent het product of de dienst die hij of zij levert. Het verwoorden van deze kennis is niet zo makkelijk als het misschien lijkt.

Een geheel

Niet alleen de tekst zelf speelt in rol in de doeltreffendheid van de tekst, ook de opmaak, de titel en tussenkopjes en het woordgebruik spelen mee. Tekstschrijvers hebben kennis van het zogenaamde SEO schrijven van teksten. Dit houdt in dat de teksten dusdanig zijn opgesteld dat zij goed gevonden worden door zoekmachines.

Aannemen of inhuren?

Een tekstschrijver toevoegen aan je team is een redelijk prijzige aangelegenheid, vooral omdat de teksten vaker projectmatig worden opgesteld en niet dagelijks vernieuwd worden. Een tekstschrijver kan je inhuren via een tekstbureau zoals Online Furore maar er zijn ook veel freelance schrijvers te vinden. Afhankelijk van de grootte van jouw organisatie en het aantal opdrachten maak je de afweging tussen aannemen of inhuren.

Wat kost een tekstschrijver?

Er zijn verschillende soorten schrijvers met verschillende tarieven. Ervaring en kennis van schrijven komt door het te doen, door te blijven investeren in ontwikkeling en actualiteiten en het moet je gewoonweg liggen. Hoe beter en meer ervaren de schrijver is hoe hoger het tarief. Het doel van de tekst bepaalt wat voor een schrijver je nodig hebt. Schrijvers hebben een tarief per woord, project of uur, ook dat is verschillend per schrijver. Om meer te weten te komen over de kosten voor een tekstschrijver kan je het beste contact opnemen met een schrijver of tekstbureau.

Wat levert het je op?

Het inhuren van professionele tekstschrijvers bespaart je een hoop tijd en geld. Je teksten zijn in goede handen dus daar hoef je je ook geen zorgen meer over te maken. De investering betaalt zichzelf ook nog eens terug, door de site aan te passen en met de juiste teksten te werken krijgt een site meer bezoekers en overtuigingskracht. Je ziet de omzet of het aantal aanvragen vanzelf toenemen. Hoe je het werken met een tekstschrijver precies inricht is aan jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *