5 voordelen van een hosting van Nederlandse bodem

Grote hosting bedrijven als Amazon Web Services, Google Cloud Platform en DigitalOcean wordt snel naar verwezen door veel IT-ers. Gewend als ze zijn om internationaal te werken hebben veel developers voorkeuren voor grote internationale bedrijven. Maar wist je dat het voor jouw eigen Nederlandse bedrijf eigenlijk veel interessanter is om te kijken naar een goede, betrouwbare Nederlands hostingbedrijf zoals Snel Hosting?

 

We verstaan elkaar makkelijker

Hosting en servers zijn geen makkelijk onderwerp, hoewel veel terminologie zowel in het Nederlands of Engels hetzelfde is, kan het fijn zijn om een Nederlandstalige klantenservice te hebben. Bij grote bedrijven kan het lang duren voordat je een echt mens te spreken krijgt als je problemen hebt met je servers en/of je hosting. Bedrijven als het Nederlandse Snel prijzen zich op hun uitstekende Nederlandstalige (!) klantenservice.

 

De prijzen zijn in euro’s

Ach, hoe moeilijk is het om die prijs in dollars om te rekenen naar euro’s als je kijkt naar internationale hosting bedrijven? Niet heel lastig, maar wisselkoersen veranderen constant. Je bent daarom nooit 100% zeker van de prijs van je internationale webhosting pakket, die veranderd elke maand. Daarnaast is het voor je boekhouder weer extra werk om uit te zoeken waarvoor die factuur in dollars nu daadwerkelijk in euro’s mee is afgelost. Bij Snel liggen de prijzen bijvoorbeeld tussen een kleine €10 en €500 per maand.

 

Geen gedoe met btw terug vragen

Bij veel internationale bedrijven is het niet altijd even makkelijk om direct de prijs zonder btw af te nemen. Dit vraagt om extra uitzoek- en papierwerk waar je niet altijd op zit te wachten. Diensten afnemen van een Nederlands bedrijf is daarom op het gebied van btw en al die reutemeteut eigenlijk wel net zo makkelijk.

 

Het helpt bij je online ranking

Waar je misschien nog niet bij stil gestaan hebt is dat de geografische gegevens van je server van invloed zijn op de rankings in google. Google kijkt namelijk naar deze gegevens en heeft duidelijk een voorkeur om jouw website hoger in de ranking te zetten bij mensen die zich in hetzelfde geografische gebied bevinden. Immers, iemand uit Amerika zit waarschijnlijk niet te wachten op een (engelstalige) webshop uit Nederland en vice versa, hoe goed je SEO ook is.  Richt jij je dus op een in Nederland gevestigde markt? Dan is het veel interessanter om te kijken naar een hosting bedrijf van Nederlandse bodem zoals Snel.

 

Je steunt de lokale economie

Als ondernemers onder elkaar is een beetje nationale steun ook niet verkeerd. Door te kiezen voor een hosting bedrijf als Snel, steun je ook de lokale Nederlandse economie. Waarom uitwijken naar Amerika, als je ook gewoon in je eigen land dezelfde kwaliteit kunt krijgen? Wil je meer informatie over de producten van Snel? Kijk dan snel op hun website. Op hun website is er genoeg informatie te vinden over de producten die ze leveren. Wil je liever meer persoonlijk contact, dan kun je uiteraard ook gewoon bellen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *