De flexibiliteit van Ultimaker

Ultimaker maakt 3D printers. Dit zijn echter andere 3D printers dan je misschien gewend bent van andere fabrikanten. Dat komt omdat de printers niet kant-en-klaar worden aangeleverd. Het is juist zo dat je deze als gebruiker zelf opbouwt. Dit brengt belangrijke pluspunten met zich mee. Dat komt omdat je daardoor veel meer flexibiliteit hebt. Aan de hand daarvan kan je de printer dan dus ook precies zo gebruiken als jij aantrekkelijk vindt. Dit is een belangrijke aanleiding voor veel gebruikers om ermee aan de slag te gaan. Dat heeft onder meer met de volgende zaken te maken.

Werken met verschillende materialen

Het voordeel waar het voor veel gebruikers van de Ultimaker 3D printer om draait, is de manier van materiaalgebruik. Dat komt omdat je niet met een specifieke soort filament te maken hebt. Het is heel gemakkelijk om te wisselen tussen verschillende soorten plastic. In de eerste plaats zijn er de gangbare soorten zoals ABS en PLA. Daarnaast zijn ook andere plasticsoorten zoals PLA+ en PC goed bruikbaar in deze printers. Het voordeel hiervan is dat het eindresultaat altijd goed past bij wat je voor ogen had. Dit maakt het veel beter mogelijk om alles te ontwerpen wat je wenst.

Mogelijkheden met elkaar delen

Ultimaker biedt met zijn 3D printer heel veel verschillende mogelijkheden. Veel van die mogelijkheden zal je misschien niet snel leren kennen. Daarom is het juist ook fijn dat er op een andere manier mee aan de slag kan gaan. Bijvoorbeeld door de community die er omheen hangt. Zo kan je bijvoorbeeld instellingen en profielen ontdekken op deze manier. Dit maakt het voor jou ook gemakkelijker om meer mogelijkheden te ontdekken. Heb je zelf goede zaken ontdekt? Dan is het net zo gemakkelijk mogelijk om ook die met de community te delen. Zo draag je ook bij.

Altijd op zoek naar vernieuwing

Een reden waarom Ultimaker zo aanspreekt is dat het altijd op zoek is naar vernieuwing. Dit is de belangrijkste aanleiding om ervoor te kiezen de 3D printers volgens het zelfbouwprincipe aan te bieden. Daardoor kan iedere gebruiker er op zijn eigen manier van alles mee bereiken. Dat betekent ook dat er voortdurende nieuwe mogelijkheden bij zullen komen. Dit is bijvoorbeeld aantrekkelijk wanneer je iemand bent die de grenzen blijft opzoeken. Dit geldt bijvoorbeeld voor ontwerpers en kunstenaars die de printer gebruiken voor hun werkzaamheden. Dit voordeel is niet snel in andere printers van andere fabrikanten te vinden.

Lees meer op onze website – https://meer3d.nl/ultimaker/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *