Een cursus webdesign in Lemmer

Een website laten maken is vaak een behoorlijke investering. Vooral startende ondernemers vinden het lastig om budget vrij te maken voor een goede website, en vinden het te duur om een professioneel bedrijf in te huren om hun website te ontwikkelen. Een cursus webdesign kan dan uitkomst bieden. Er zijn verschillende cursussen waar je aan kunt deelnemen. Zo kan je bijvoorbeeld een cursus WordPress nemen. Hier leer je niet zo zeer programmeren, maar veel meer omgaan met een CMS waarmee je websites kunt maken. Voor meer ervaren cursisten heb je ook een cursus HTML, JAVA, PHP, MYSQL, CSS, etc.

 

Wat ga ik leren?

In de cursus in Lemmer (voor thuis) leert u een website te ontwikkelen op basis van hedendaagse trends, creatieve vormgeving en de nieuwste standaarden en technieken. Aan het eind van de cursus kunt u een website ontwikkelen, bestaande uit meerdere pagina’s met meerdere functionaliteiten. U leert gebruiksvriendelijke en technisch correcte pagina’s te ontwikkelen.

 

Verschillende programmeertalen leren

De talen die u leert beheersen zijn HTML en CSS. HTML staat voor HyperText Markup Language. HTML gaat over de inhoud van de webpagina. CSS staat voor Cascading Style Sheets en gaat over de opmaak van de webpagina. Deze twee talen zijn de basis van uw website. Beheerst u deze talen, dan bent u in staat een website te ontwikkelen. We leren u websites ontwikkelen volgens de zogeheten W3C standaard. Dit is een standaard die garant staat voor kwalitatieve, technisch correcte webpagina’s.

 

Wat kan ik aan het einde van de cursus

Aan het eind van de cursus heeft u uw eigen website online staan. U bent in staat om zelf de website te beheren, nieuws te plaatsen, pagina’s aan te maken, foto’s toe te voegen, etc. Ook kent u de basis van een aantal populaire programmeertalen als HTML, CSS en PHP.

 

Hoe kan ik zo’n cursus volgen?

Een cursus webdesign of website bouwen kunt u vandaag de dag ook online volgen. Bijvoorbeeld bij LOI, NTI, NHBO of Laudius. Dit zijn stuk voor stuk afstandsopleiders waar je alles online kunt volgen. Het voordeel is – zeker in deze corona tijd – dat u niet fysiek naar een locatie hoeft. U kunt de cursus op eigen tempo volgen. Dus heeft u een week wat meer tijd over? Dan kunt u de verschillende onderdelen in versneld tempo doornemen. Heeft u het juist wat drukker, dan kunt u het ook even rustig aan doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *