Freelance developers inhuren

Het is als bedrijf vandaag de dag heel normaal om een freelance developer in te huren. Vaak is dit efficiënter dan deze zelf in dienst nemen. Binnen veel bedrijven is immers niet voortdurend werk voor een software ontwikkelaar. Het zou dan zonde zijn om een goed betaalde kracht in vaste dienst te hebben. Dit is vaak alleen weggelegd voor de grotere bedrijven. Als jouw bedrijf behoefte heeft aan ondersteuning van een ervaren developer dan kun je overwegen om hiervoor een freelancer in te huren.

Wat is het voordeel van inhuren boven zelf in dienst nemen?

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je kosten bespaart als je kiest voor een freelance front end developer. Je betaalt immers alleen de uren dat deze man of vrouw voor jou aan het werk is. Soms gaat het om een klein project waarvoor slechts enkele tientallen uren nodig zijn. Maar ook voor een project waar bijvoorbeeld 3 maanden aan gewerkt wordt ben je vaak voordeliger uit als je kiest voor het inhuren van een freelancer. Deze IT-deskundigen zijn meestal zzp’er of ze werken via een vast detacheringsbureau. Ze zijn gedreven en weten dat ze hun geld moeten verdienen door goed werk te leveren.

Ben je op zoek naar een UX designer?

Als je voor je bedrijf op zoek bent naar een UX designer dan kun je ook voor een ervaren freelancer kiezen. Een freelance UX designer beschikt over de juiste kennis en ervaring en kan dus direct aan de slag. Zodra je de opdracht hebt gepresenteerd kan deze professional direct aan het werk. Hij of zij is immers ervaren en weet wat er verwacht wordt. Er gaat geen tijd verloren met inwerken en inlezen in wat de opdrachtgever precies wil. Vaak kan er al na enkele dagen of weken werken een eerste resultaat worden gepresenteerd. Je kunt dan als opdrachtgever desgewenst bijsturen zodat uiteindelijk het beste resultaat wordt bereikt.

Een ervaren freelancer kan een aanwinst voor je bedrijf zijn

Het is volkomen logisch dat je als bedrijf niet op ieder vlak een deskundige in dienst hebt. Als je zo’n vakman of -vrouw toch nodig hebt, dan kun je kiezen voor het inhuren van een freelancer. Als de samenwerking goed bevalt dan kun je deze persoon natuurlijk altijd op een later moment nog eens inhuren als je voor een volgend project opnieuw een deskundige nodig hebt. Natuurlijk betaal je voor een freelancer meer per uur. Maar de tijd die deze persoon voor jou aan het werk is wordt wel veel efficiënter ingezet dan wanneer het gaat om iemand die bij je bedrijf in dienst is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *