Hoe start je met power bi?

Power Bi van microsoft is een self-service tool die data-analyse naar werknemers stuurt om verkoop- en marketing vertegenwoordigers te helpen. Het wordt voornamelijk gebruikt door data-analisten en business intelligence-professionals die de datamodellen maken voordat ze rapporten met het gehele bedrijf delen. Mensen zonder analytische achtergrond kunnen echter nog steeds door Power BI navigeren en rapporten maken. Het wordt namelijk ook gebruikt door afdelingsvertegenwoordigers en het management. De rapporten die uit de analyse worden gehaald, worden gebruikt om de verkoop- en marketing vertegenwoordigers te helpen hun doelen te bereiken. Om het beste uit Power bi te halen kan je een Power bi training volgen.

Hoe begin je

Voordat je kan beginnen met Power bi moet je eerst de Desktop downloaden. Het beste is om al je data al in een excel bestand te hebben zodat je de gegevens gemakkelijk kan ophalen. Je kan dit doen door het meteen te laten overzetten of je kan er voor kiezen om het in de tussentijd nog te bewerken.Hierna is het zeer belangrijk om overbodige data te verwijderen. Op deze manier blijft het overzichtelijk en werkt het optimaal. Ook is het mogelijk om extra kolommen toe te voegen. Hierna is alle data ingeladen en getransformeerd.

Het bouwen van rapporten

Je kan verschillende soorten rapporten maken met verschillende keuze aan grafieken. Daarbij kan je gemakkelijk de namen van de verden hernoemen. Ook kan je er voor kiezen om filters toe te voegen. Zo kan je in een rapport verschillende kenmerken laten zien wat het ook overzichtelijk blijft houden. Hierna kan je de opmaak aanpassen, denk hierbij aan de kleur en lettertype. Als je tevreden bent over je rapport kan je het publiceren met het web om het daarna te kunnen delen met je collega’s. Het is zeer belangrijk op er tijd voor te nemen. Zo zijn er ook heel veel leer Power bi trainingen om te volgen zodat je zeker weet hoe je wat moet doen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *