Hoe wordt je online vindbaar?

Websites zijn super belangrijk voor elk bedrijf. Het gaat allang niet alleen meer om het gevonden worden, zodat mensen naar je winkel komen. Nee, veel van de omzet van bedrijven komt uit de verkoop over de webshop. Daarnaast is de webpagina ook een belangrijke plek om in contact te komen met je klanten, via een simpele Q&A of een chat functie.

 

Aangezien de webpagina zo belangrijk is voor bedrijven, is het ook niet zo gek dat veel bedrijven aardig wat geld besteden aan de internet pagina. Veel bedrijven hebben dan ook echt wel een mooie, goed functionerende webpagina. Maar als de website er eenmaal staat, doen we er vervolgens niet zo heel erg veel meer mee.

 

Dit is jammer, want veel websites worden lang niet zo veel bezocht als zou kunnen. Bedenk je wel dat op Google velen miljoenen websites zijn en dat er elke seconde vele duizenden zoekopdrachten uitgevoerd worden. Je kan dus ook niet verwachten dat jouw website gelijk bovenaan staat. Toch kun je veel doen om te zorgen dat jouw website beter te vinden is. Hier vertellen we je over één van die manier, genaamd zoekmachine optimalisatie.

Wat is het?

Wat gebeurd er bij een zoekmachine optimalisatie ? In het kort houdt zoekmachine optimalisatie in dat je bepaalde aanpassingen maakt waardoor je zo hoog mogelijke in de zoekopdrachten eindigt. Dit doe je door bijvoorbeeld linkbuilding, google-ads, of rebranding.

 

Een zoekmachine optimalisatie kun je het beste laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf zoals DoubleSmart. In een periode van ongeveer 30 dagen, loop je met een dergelijk bedrijf door een kansenonderzoek, maak je een strategie en wordt je vervolgens maandelijks begeleid om te zorgen dat je doelen behaalt worden.

 

Waarom?

Het doel van een zoekmachine optimalisatie is natuurlijk voor de hand liggend. Het doel is om bovenaan in de zoekopdrachten te komen, zodat meer mensen je website bekijken. Op deze manier streef je met een zoekmachine optimalisatie naar een hogere omzet. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *