Wat is slide desk en hoe zet je het in?

Het collegejaar begint weer wat betekent dat je over een paar weken misschien wel weer presentaties moet maken. Veel studenten ervaren dat als een ontzettend vervelende klus. De meeste mensen ervaren angst en voelen zich nerveus als ze een presentatie moeten houden. Niet alleen het presenteren wordt als vervelend gezien, maar ook het maken van de Powerpoint. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn, want met een paar tips kun je al heel snel een mooie Powerpoint presentatie maken. Wat dacht je van een Slide desk van PPT Solutions? Als deze term je onbekend voorkomt ben je hier aan het juiste adres, want we gaan je er meer over vertellen.

Wat is een slide desk?

Een slide desk is een ander woord voor ‘template’. De benaming slide desk is ontstaan in Sillicon Valley, en toen overgewaaid naar de rest van de wereld. Met een template kun je gemakkelijk een lay-out maken of uitkiezen en deze in je presentatie zetten. Door een lay-out te maken ziet je presentatie er meteen veel aantrekkelijker uit, waardoor je een luisteraar beter vasthoudt. Een slide deck is dus een set lay-outs of vooraf opgemaakte slides. Veel marketingbedrijven maken gebruiken van deze lay-outs, zodat alle medewerkers met dezelfde template werken.

De voordelen van een slide desk

Marketeers zijn dus al een tijdje bekend met het concept van side desks. Met side desks kun je zelf een lay-out ontwerpen en deze dan voor je hele bedrijf gebruiken, zodat alles dezelfde uitstraling heeft. Ook als student heeft werken met een slide desk veel voordelen, vooral als je groepswerk moet doen. Met een slide desk voorkom je dat iedereen een eigen lay-out ontwerpt en zorg je ervoor dat iedereen dezelfde template gebruikt. Hierdoor oogt je presentatie veel netter en gestructureerder. Ook kun je veel sneller een presentatie in elkaar zetten doordat er al een template ontworpen is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *