Wat maakt een powerpoint training van grote waarde?

Als je studeert of werkt bij een bedrijf en vaak presentaties moet geven, ken je ongetwijfeld het concept van Powerpoints. Je kunt met Powerpoint makkelijk een presentatie in elkaar zetten en deze dusdanig ontwerpen zodat de luisteraar geïnteresseerd is in wat jij te vertellen hebt. Bovendien kun je met een presentatie een visitekaartje afgeven van het bedrijf waar je voor werkt of van jezelf. Misschien vraag je je daarom af waarom je een Powerpoint training van PPT Solutions zou moeten volgen? Nou, er is nog veel vooruitgang te boeken op het gebied van werken met Powerpoints, ook als je denkt dat je er al aardig ervaren in bent! Er is nog veel te winnen op het gebied van lay-out en de navigatie door een presentatie. In deze blog lees je meer over de voordelen van een Powerpoint training.

Leer interactieve presentaties maken

De meeste mensen die een Powerpoint presentatie geven, lopen de presentatie slide voor slide door. Dit is een beetje saai, en om een presentatie wat spannender te maken en de aandacht van het publiek beter vast te houden kun je bijvoorbeeld buttons maken. Met behulp van buttons bepaal je zelf wat je laat zien. Tijdens een Powerpoint training leer je over werken met buttons, agenda-slides en hyperlinks. Hierdoor zul je uiteindelijk leren hoe je interactie presentaties kunt maken en beter kunt inspelen op je publiek.

Leer visuele slides maken

Vaak zeggen mensen dat een foto meer zegt dan woorden. Bovendien weet je met een foto sneller waar iets over gaat dan dat je eerst een alinea tekst moet doorlezen. Vaak staat de spreker dan ook nog eens aan de hand van zijn Powerpoint alles voor te lezen, waardoor er weinig interactie is met het publiek. Hierdoor gaat het publiek zich vervelen en is sneller afgeleid. Veel mensen hebben er een hekel aan een Powerpoint presentatie te bekijken waar veel tekst op staat en weinig tot geen foto’s. Een presentatie zonder foto’s is niet aantrekkelijk voor publiek. Bij een Powerpoint training leer je om correct gebruik te maken van tekst en foto’s, en hoe je visuele presentaties kunt maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *